Manteli-sitruunapikkuleivät
Sitruunatahna tuo näihin pikkuleipiin ihanan aromin. Tällä reseptillä valmistat sitruunapikkuleivät gluteenittomasti.
Ainekset
- 3 kpl kananmunanvalkuaista
- 3 dl tomusokeria
- 125 g mantelijauhetta (muutama tippa karamelliväriä)
täyte:
- 1.5 dl Lemon Curd-sitruunatahnaa (tarkista gluteenittomuus)
Valmistusohje
1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten vähitellen tomusokeria.
2. Kun vaahto on kovaa ja kaikki sokeri lisätty, sekoita joukkoon mantelijauho ja kaada taikina pursottimen pussiin.
3. Pursota taikinasta leivinpaperoidulle pellille lantin kokoisia nappeja (noin 60 kpl), kopauta peltiä varovasti ja anna nappien tasaantua 10 minuuttia.
4. Paista 125 asteessa 15–20 minuuttia, anna jäähtyä, irrota pelliltä ja levitä kahden napin väliin sitruunatahnaa.
5. Säilytä viileässä, käytä parissa päivässä. Leivonnaiset voi pakastaa ja sulattaa ilmavasti, mutta silloin ne on käytettävä nopeasti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous