Reseptit 16.7.2017

Marinoitu lohi

Teksti: taina Salovaara Kuvat: nICLAS MÄKELÄ/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Sitruuna-etikkaliemi raikastaa grillatun lohen maun.

Ainekset

300 g lohifileetä

mausteliemi

2 rkl sitruunamehua
1 rkl väkiviinietikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

pinnalle

2 nippusipulia
2 rkl kapriksia
tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita mausteliemen aineet keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola liukenevat.

2. Leikkaa lohi kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise viipaleet öljyllä ja grillaa viipaleita hyvällä lämmöllä 1 minuutti/puoli. Nosta viipaleet vadille. Kaada päälle mausteliemi. Anna lohen maustua liemessä 3 tuntia. Käännä kerran maustumisen aikana.

3. Ripottele lohen pinnalle sipulirenkaita, kaprista ja tilliä. Tarjoa lohi smetanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää lohta grilliin:

marinoitu ja grillattu lohi

Marinoitu ja grillattu lohi

teriyakilohi

Teriyakilohi

seesami-inkivääri-lohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

Kotiliesi.fi: Hoisin-lohi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi