Reseptit

Marinoitu ja grillattu lohi

Marinoitu ja grillattu lohi on kesän hittejä. Grillattu lohi saa makua chilistä, inkivääristä ja limetistä sekä tuoreesta korianterista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 800 g lohifileetä

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 kpl limetin kuoret ja mehu
  • 1 kpl hienonnettu chilinpalko
  • 1 pala inkivääriä
  • 1 ruukku korianteria
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Marinoitu ja grillattu lohi valmistuu näin:

1. Nypi lohesta pois ruodot. Leikkaa lohi isoiksi annospaloiksi. Pane palat vuokaan. Sekoita öljyyn limettien kuoriraaste ja mehu. Lisää hienonnettu chili ja inkivääri. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla ja kaada kalan päälle. Silppua päälle korianteri ja anna lohen maustua vähintään 1 tunti, mielellään pitempäänkin.

2. Grillaa lohipalat nahkapuoli alaspäin ja laita grillin kansi kiinni. Käytä lämpömittaria, jos sellainen on. Lohen optimi sisälämpötila on noin 45˚. Halutessasi voit kääntää kalaviipaleet pieneksi hetkeksi lihapuoli alaspäin värin saamiseksi.

3. Tarjoa marinoitu ja grillattu lohi esimerkiksi grillatun parsan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

X