Reseptit

Marjajäädyke mansikkakastikkeella

Marjajäädyke mansikkakastikkeella on lämpimän kesäpäivän raikkaan viileä jälkiruoka. Helppotekoinen jäädyke vaatii 4-6 tuntia jäätyäkseen.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

mansikkakastike:

  • 400 g pakastemansikoita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

jäädyke:

  • 2 munankeltuaista
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1.5 dl mansikoita tai karpaloita, vadelmaa tai pihlajanmarjasosetta
  • 4 dl vispikermaa

Valmistusohje

Marjajäädyke mansikkakastikkeella tehdään näin:

Valmista ensin mansikkakastike:

Laita ainekset metallikulhoon. Aseta kulho kuuman vesikattilan päälle. Anna marjaseoksen mehustua metallikulhossa hiljaa poreilevan vesihauteen yläpuolella tunnin ajan. Siivilöi sitten höyrystynyt marjakeitos harsokankaan läpi. Harsoon jääneet mansikat voi hienontaen käyttää jäädykkeeseen. Kirkkaan liemen annetaan jäähtyä sellaisenaan kastikkeeksi.

Vatkaa keltuaisia ja tomusokeria metallikulhossa vesihauteessa kiehuvan kattilan päällä, kunnes seos sakenee. Ota pois liedeltä ja lisää soseutetut marjat. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen varovasti käännellen. Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun kakku- tai jäädykevuokaan ja laita pakasteeseen. Anna jäätyä 4–6 tuntia.

Tarjolle tuotaessa kumoa marjajäädyke vadille. Koristele kermavaahtoruusukkeilla, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa marjajäädyke mansikkakastikkeella hellepäivän jälkiruokana.

Resepti: Hannu Laaksonen

Saatat pitää myös mansikkasalsan kanssa tarjottavasta sitruuna-jogurttijäädykkeestä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Jäädyke on juhla-aterian viileä kuningatar

X