Reseptit

Mätilevite leivälle ja blineille

Mätilevite sopii leivälle ja blineille sellaisenaan.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl pakastettua ja suolattua (mateen)mätiä
  • 1 punasipuli
  • 2 tuorejuustoa (Hovi)
  • nippu ruohosipulia
  • nippu tilliä

Valmistusohje

Anna mädin sulaa kohmeiseksi. Notkista tuorejuusto smetanalla. Silppua joukkoon tilli ja ruohosipuli. Sekoita mäti juustoseokseen, ja vatkaa seos kuohkeaksi.

Levite sopii leivälle ja blineille sellaisenaan.

Vinkki: Tuoreen mädin käsittely

Avaa huuhdottu mätipussi, sekoita haarukalla ja siivoa kalvot pois. Valuta mäti tiiviin siivilän tai suodatinpaperin ja -suppilon avulla kiinteäksi. Mausta suolalla ja pakasta. Pakastaminen pitää mädin pyyntiraikkaana ja nujertaa mahdolliset vesiloiset.

X