Reseptit

Venäläiset blinit

Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia...
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Edellisenä päivänä

  • 4 dl haaleaa maitoa
  • 20 g hiivaa
  • 2 keltuaista
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja

Ennen paistamista

  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 vaahdotettua valkuaista

Paistamiseen

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää keltuaiset ja jauhot. Peitä kulho ja anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia.

2. Lisää juuritaikinaan kuuma maito, suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan juuri ennen paistamista.

3. Sulata paistamista varten puoli paketillista voita. Kirkasta voi valuttamalla kirkas voisula erilleen pohjalle painuneesta herasta. Hera polttaa blinit helposti kiinni pannuun.

4. Kuumenna (mielellään valurautaiset) blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle noin 2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liiaksi, etteivät blinit kärähdä pinnaltaan ja jää raaoiksi sisältä.

5. Kaada taikina pannulle ja kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä lettu. Valuta pannulle vielä lusikallinen voisulaa, kun alapinta on hetken paistunut. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää tilkka maitoa tai olutta.

6. Parhaita blinit ovat suoraan pannulta lautaselle tarjottuina, mutta tarvittaessa blinit voi paistaa etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

7. Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia, suolakurkkua, hunajaa, savu- ja graavikalaa, silliä, mätitahnaa…

X