Reseptit

Venäläiset blinit

1.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia...

Ainekset

Edellisenä päivänä

4 dl haaleaa maitoa
20 g hiivaa
2 keltuaista
2.5 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja

Ennen paistamista

1 dl kuumaa maitoa
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
2 vaahdotettua valkuaista

Paistamiseen

kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää keltuaiset ja jauhot. Peitä kulho ja anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia.

2. Lisää juuritaikinaan kuuma maito, suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan juuri ennen paistamista.

3. Sulata paistamista varten puoli paketillista voita. Kirkasta voi valuttamalla kirkas voisula erilleen pohjalle painuneesta herasta. Hera polttaa blinit helposti kiinni pannuun.

4. Kuumenna (mielellään valurautaiset) blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle noin 2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liiaksi, etteivät blinit kärähdä pinnaltaan ja jää raaoiksi sisältä.

5. Kaada taikina pannulle ja kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä lettu. Valuta pannulle vielä lusikallinen voisulaa, kun alapinta on hetken paistunut. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää tilkka maitoa tai olutta.

6. Parhaita blinit ovat suoraan pannulta lautaselle tarjottuina, mutta tarvittaessa blinit voi paistaa etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

7. Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia, suolakurkkua, hunajaa, savu- ja graavikalaa, silliä, mätitahnaa…

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme