Venäläiset blinit
Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia...
Ainekset
Edellisenä päivänä
- 4 dl haaleaa maitoa
- 20 g hiivaa
- 2 keltuaista
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
Ennen paistamista
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voisulaa
- 1 tl suolaa
- 2 vaahdotettua valkuaista
Paistamiseen
- kirkastettua voita
Valmistusohje
Venäläiset blinit tehdään näin:
Venäläiset blinit ovat tirisevän kuumia ja pinnaltaan rapeita. Tattarijauhot ja hapattaminen saavat aikaan blineille ominaisen kuohkeuden.
1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää keltuaiset ja jauhot. Peitä kulho ja anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia.
2. Lisää juuritaikinaan kuuma maito, suola ja voisula. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan juuri ennen paistamista.
3. Sulata paistamista varten puoli paketillista voita. Kirkasta voi valuttamalla kirkas voisula erilleen pohjalle painuneesta herasta. Hera polttaa blinit helposti kiinni pannuun.
4. Kuumenna (mielellään valurautaiset) blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle noin 2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liiaksi, etteivät blinit kärähdä pinnaltaan ja jää raaoiksi sisältä.
5. Kaada taikina pannulle ja kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä lettu. Valuta pannulle vielä lusikallinen voisulaa, kun alapinta on hetken paistunut. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää tilkka maitoa tai olutta.
6. Parhaita venäläiset blinit ovat suoraan pannulta lautaselle tarjottuina, mutta tarvittaessa blinit voi paistaa etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.
7. Blinien lisukkeet voit valita makusi ja mielikuvituksesi mukaan: esimerkiksi mätiä, smetanaa, ranskankermaa, voisulaa, silputtua sipulia, sienisalaattia, suolakurkkua, hunajaa, savu- ja graavikalaa, silliä tai mätitahnaa.
Katso myös: Blinipannari
Lue myös Kotiliesi.fi: Blinit ja muut Venäjän herkut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous