
Sienisalaatti
Sienisalaatti yksi parhaimmista sieniherkuista. Jouluna sitä pitää olla pöydässä aina ja loppukesän aikaan se maistuu kesäperunoiden ja ruisleivän kera. Tämä resepti on Teresa Välimäen laatima.
Ainekset
Sienisalaatti
- 300 g suolasieniä hienonnettuna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1.5 dl ranskankermaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa ja sokeria
- mustapippuria
- 2 rkl lipstikkaa hienonnettuna
Valmistusohje
Sienisalaatti valmistuu näin helposti:
1. Liota ensin suolasienistä liika suola pois runsaassa, kylmässä vedessä, varo ettei sienistä tule kuitenkaan liian suolattomia. Valuta sienet hyvin ja puserra ne kuiviksi käsin. Laita suolasienet sitten puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rullaa pyyhe kiinni ja puristele pyyhepakettia, jotta sienistä lähtee loputkin vedet. Hyvin kuivaksi puristelluista sienistä tulee maukas sienisalaatti, eikä lainkaan vetinen.
2. Hienonna sen jälkeen valutetut suolasienet rouheasti veitsellä.
2. Sekoita kaikki sienisalaatin ainekset kulhossa ja tarjoile salaatti esimerkiksi paahdetun ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kera.
3. Sienisalaatti sopii mainiosti myös uuniperunoiden, blinien, suolaisten vohveleiden tai vaikkapa savukalan lisukkeeksi.
Saatat pitää myös sieni-vuohenjuustosalaatista, jouluisesta sienimuhennoksesta tai suussa sulavasta, samettisesta sienikeitosta.
Katso myös: Kaalilaatikkoon voi sujauttaa myös sieniä
Katso myös Kotiliesi.fi: Suolasienet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous