Reseptit

Sienisalaatti

Sienisalaatti yksi parhaimmista sieniherkuista. Jouluna sitä pitää olla pöydässä aina ja loppukesän aikaan se maistuu kesäperunoiden ja ruisleivän kera. Tämä resepti on Teresa Välimäen laatima.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienisalaatti

  • 300 g suolasieniä hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1.5 dl ranskankermaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria
  • 2 rkl lipstikkaa hienonnettuna

Valmistusohje

Klassinen sienisalaatti on niin arkena kuin juhlanakin maistuva herkku.

1. Liota suolasienistä liika suola pois runsaassa vedessä, varo ettei sienistä tule liian suolattomia. Hienonna valutetut suolasienet rouheasti veitsellä.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile sienisalaatti paahdetun ruisleivän kera.

Katso myös: Kaalilaatikkoon voi sujauttaa myös sieniä

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolasienet

X