Reseptit

Sienisalaatti

Sienisalaatti yksi parhaimmista sieniherkuista. Jouluna sitä pitää olla pöydässä aina ja loppukesän aikaan se maistuu kesäperunoiden ja ruisleivän kera. Tämä resepti on Teresa Välimäen laatima.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienisalaatti

  • 300 g suolasieniä hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1.5 dl ranskankermaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria
  • 2 rkl lipstikkaa hienonnettuna

Valmistusohje

Sienisalaatti valmistuu näin helposti:

1. Liota ensin suolasienistä liika suola pois runsaassa, kylmässä vedessä, varo ettei sienistä tule kuitenkaan liian suolattomia. Valuta sienet hyvin ja puserra ne kuiviksi käsin. Laita suolasienet sitten puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rullaa pyyhe kiinni ja puristele pyyhepakettia, jotta sienistä lähtee loputkin vedet. Hyvin kuivaksi puristelluista sienistä tulee maukas sienisalaatti, eikä lainkaan vetinen.

2. Hienonna sen jälkeen valutetut suolasienet rouheasti veitsellä.

2. Sekoita kaikki sienisalaatin ainekset kulhossa ja tarjoile salaatti esimerkiksi  paahdetun ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kera.

3. Sienisalaatti sopii mainiosti myös  uuniperunoiden, blinien, suolaisten vohveleiden tai vaikkapa savukalan lisukkeeksi.

Saatat pitää myös sieni-vuohenjuustosalaatista, jouluisesta sienimuhennoksesta tai suussa sulavasta, samettisesta sienikeitosta.

Katso myös: Kaalilaatikkoon voi sujauttaa myös sieniä

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolasienet

X