Reseptit

Vohvelitaikina

Vohvelitaikina muuntuu moneen niin taikinan kuin täytteidenkin osalta. Tarjoile vohveleita sykähdyttävillä suolaisilla ja makeilla täytteillä. Myös taikinoissa on paljon valinnanvaraa. Maistuisivatko esimerkiksi kardemummavohvelit?
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vohvelitaikina:

  • 3 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.

2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

3. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise raudalle ensimmäistä vohvelia paistaessasi vähän öljyä tai voita. Nosta 1 dl taikinaa paistolevylle, anna hyytyä muutaman sekunnin ajan ennen kuin suljet kannen. Paista 3–4 minuuttia, kunnes vohveli on kauniin ruskea ja rapea.

4. Tarjoa vohvelit mielellään heti paistamisen jälkeen tai pinoa lautaselle. Tarjoa suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

TUUNAA TAIKINA:

Rahkavohvelit:

Korvaa puolet maidosta purkillisella (250 g) pehmeää maitorahkaa.

Pinaattivohvelit:

Korvaa 1 dl maidosta pussillisella (150 g) sulatettua pakastepinaattia.

Porkkanavohvelit:

Mausta taikina 1 dl:lla hienoksi raastettua porkkanaa.

Suklaavohvelit:

Korvaa voi 100 g:lla sulatettua tummaa suklaata.

Korvapuustivohvelit:

Mausta vohvelitaikina 1 tl:lla jauhettua kardemummaa ja 1 tl:lla jauhettua kanelia.

Katso myös: Helpot croissant-vohvelit

Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

X