Reseptit

Sienimuhennos jouluksi

10.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kermainen sienikastike tarjoillaan täytetyn kalkkunafileen ja hapankaalilisäkkeen kanssa. Kastikkeen voi maustaa sitruunamehulla tai tilkalla alkoholia.

Ainekset

200 g herkkusieniä
100 g siitakkeita tai vastaava määrä pakastettuja metsäsieniä
1 sipuli
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl kermaa
1 1/2 rkl kasvis- tai vasikanfondia
tilkka sherryä, konjakkia tai sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Viipaloi sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna sieni-sipulisilppua sekoitellen voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Kaada kattilaan kerma, vesi ja fondi. Hauduta kastiketta kymmenisen minuuttia. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi tilkalla alkoholia tai sitruunamehua. Tarjoa sienimuhennosta kalkkunan ja hapankaalin kanssa.

Lisää maistuvia sieniruokia:

797261-haaparousku_Marstio.jpg

Sienisalaatti etikkasienistä

970906-kantarelliohratto.jpg

Kantarelliohratto

Suppilovahverokvinoa

Suppilovahvero-kvinoa

Kotiliesi.fi: Marokkolainen kasvistagine