Reseptit

Sienimuhennos jouluksi

Kermainen sienikastike tarjoillaan täytetyn kalkkunafileen ja hapankaalilisäkkeen kanssa. Kastikkeen voi maustaa sitruunamehulla tai tilkalla alkoholia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä
  • 100 g siitakkeita tai vastaava määrä pakastettuja metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 1 1/2 rkl kasvis- tai vasikanfondia
  • tilkka sherryä, konjakkia tai sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Viipaloi sienet. Hienonna sipuli. Kuumenna sieni-sipulisilppua sekoitellen voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Kaada kattilaan kerma, vesi ja fondi. Hauduta kastiketta kymmenisen minuuttia. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi tilkalla alkoholia tai sitruunamehua. Tarjoa sienimuhennosta kalkkunan ja hapankaalin kanssa.

Lisää maistuvia sieniruokia:

797261-haaparousku_Marstio.jpg

Sienisalaatti etikkasienistä

970906-kantarelliohratto.jpg

Kantarelliohratto

Suppilovahverokvinoa

Suppilovahvero-kvinoa

Kotiliesi.fi: Marokkolainen kasvistagine

X