Reseptit

Lämmin hapankaalilisäke

Tässä lisukkeessa maistuvat kaali ja omena. Punainen hapankaalilisäke tarjoillaan täytetyn kalkkunafileen ja kermaisen sienikastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 400 g punahapankaalia
  • 1-2 omenaa
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl siirappia
  • 1 dl herukka- tai rypälemehua tai viiniä

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää hapankaali ja omenakuutiot. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää siirappi ja neste. Anna hapankaalin hautua hiljalleen noin 30-40 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa hapankaalilisäke kalkkunan tai kinkun kanssa joko kuumana tai kylmänä. Myös sienikastike sopii kaalin seuraksi.

Maista myös näitä ruokia kaalista:

jouluinen coleslaw

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

761375-punakaalia_Marstio.jpg

Punakaalia padassa

777069-kimchi_Tynkkynen.jpg

Kimchi (korealainen hapatettu kiinankaali)

 Kotiliesi.fi: Kaali-pähkinäsalaatti
X