Reseptit

Lämmin hapankaalilisäke

10.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Tässä lisukkeessa maistuvat kaali ja omena. Punainen hapankaalilisäke tarjoillaan täytetyn kalkkunafileen ja kermaisen sienikastikkeen kera.

Ainekset

noin 400 g punahapankaalia
1-2 omenaa
1 rkl voita tai öljyä
3 rkl siirappia
1 dl herukka- tai rypälemehua tai viiniä

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää hapankaali ja omenakuutiot. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää siirappi ja neste. Anna hapankaalin hautua hiljalleen noin 30-40 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa hapankaalilisäke kalkkunan tai kinkun kanssa joko kuumana tai kylmänä. Myös sienikastike sopii kaalin seuraksi.

Maista myös näitä ruokia kaalista:

jouluinen coleslaw

Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti

761375-punakaalia_Marstio.jpg

Punakaalia padassa

777069-kimchi_Tynkkynen.jpg

Kimchi (korealainen hapatettu kiinankaali)

 Kotiliesi.fi: Kaali-pähkinäsalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *