Reseptit

Mausteinen poron­käristys ja kylmää puolukkakastiketta

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen poronkäristys:

  • 600 g poronkäristyslihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl voita
  • ripaus maustepippuria
  • 3 rkl hienoneettuja tuoretta salviaa
  • n. 1 tl suolaa

Puolukkakastike:

  • 200 g puolukoita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä maustumaan.

2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle kohmeinen poronkäristysliha. Paista niin, että liha sulaa ja saa väriä. Lisää voi ja sipulit. Paista reippaalla lämmöllä pari minuuttia.

3. Mausta maustepippurilla, salvialla ja suolalla.

4. Tarjoile puolukkakastikkeen ja vaikkapa puolukka-savujuusto-puikulagratiinin kera.

X