Reseptit

Mausteiset lanttutikut

Marokkolaisesta keittiöstä tuttu ras el hanout -mausteseos sopii täydellisesti lantun lempeäksi maustajaksi ja tasapainottaa sen pientä kitkeryyttä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteiset lanttutikut

  • 600 g lanttua
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, viipaloi ja leikkaa viipaleet tikuiksi. Levitä lanttutikut leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä, hunajaa, ras el hanout -maustetta ja suolaa.

2. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes lantut tuntuvat pehmeiltä. (Jos haluat, voit kypsentää samalla pellillä broilerin nuijia, jotka kypsyvät samassa ajassa.)

3. Raasta valmiiden lanttutikkujen päälle parmesaania. Lisää granaattiomenan siemenet ja hienonnettu korianteri.

X