Reseptit

Mehevä omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku muuttuu uskomattoman meheväksi, jos kostutat sitä hieman rommilla tai vaikkapa vaniljasiirapilla. Koristele kaneliset omenakeikauskakun palat jouluisiksi pipareilla.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuokaan:

  • 2 pienehköä omenaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl ruokosokeria
  • muutama nokare voita

Taikina:

  • 225 g pehmeää voita
  • 2.8 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g manteleita rouhittuna
  • 2-3 pienehköä omenaa raastettuna
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl kanelia

pinnalle:

  • tomusokeria
  • piparkakkuja

Valmistusohje

Omenakeikauskakku leivotaan näin.

1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne limittäin vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle kaneli ja ruokosokeri. Lisää vielä muutama nokare voita.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen. Lisää myös vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele lopuksi joukkoon mantelit, omenaraaste, kaneli ja sitruunan raastettu kuori.
3. Lusikoi tasainen taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka foliolla.
4. Ota kypsä kakku uunista ja jäähdytä. Kumoa kakku vadille ja koristele omenakeikauskakku tomusokerilla ja piparkakuilla.

Katso myös nämä:

Kevyt omenakakku
Luumukeikauskakku Tarte Tatinin tapaan
Omenapiirakka x 9

Kotiliesi.fi: Syksy maistuu omenalta

X