Reseptit

Meksikolainen lihapata

Makuja pursuava meksikolainen lihapata aateloidaan tummalla suklaalla. Tarjoa padan kanssa punasipulia, chiliviipaleita ja tuoretta korianteria. Paras juoma mausteisen chilin kanssa on lagerolut.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meksikolainen lihapata:

  • 800 g naudanpaistia
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl pannun huuhdelientä
  • 400 g säilyketomaatteja
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 prk (230 g) kidneypapuja
  • 5 palaa tummaa suklaata
  • 1/2 ruukkua korianteria

Valmistusohje

Meksikolainen lihapata tehdään helposti näin:

1. Leikkaa paisti reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Silppua chilit ja sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianterinsiemenet.

2. Kuullota sipulisilppua chilin ja mausteiden kanssa paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Siirrä seos pataan. Lisää inkivääri.

3. Paista lihapalat kolmessa erässä kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Huuhtaise pannu vedellä ruskistuskertojen välillä, kaada vesi pataan.

4. Lisää tomaatit ja viini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta ruoka sokerilla, suolalla ja pippurilla. Painele tomaatit rikki kauhalla padan reunoja vasten.

5. Hauduta pataa joko miedolla lämmöllä liedellä tai 190-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes liha on mureaa. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää ne pataan kypsennyksen puolivälissä. Viimeistele meksikolainen lihapata suklaapaloilla. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.

Katso myös: Mausteinen lihapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Marokkolainen lihapata

X