Reseptit

Mignonkakku

Mignonkakku leivotaan Mignon-suklaamunista. Mango raikastaa ja kosteuttaa kakkua, joka kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mignonkakku, taikina

  • 150 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl voita
  • n. 2 rkl vehnäjauhoja

Täyte ja kuorrutus

  • 3 Mignon-suklaamunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlk (425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä

Koristeeksi

  • suklaamunamakeisia

Valmistusohje

Mignonkakku tehdään helposti näin:

1. Rouhi suklaa. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kevyesti vaahdoksi.

3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää munavaahtoon suklaaseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla ja jatka paistamista tarvittaessa
5 minuuttia kerrallaan. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä kolmeksi kakkulevyksi.

5. Paloittele Mignon-munat. Kuumenna 1 dl kuohukermaa. Lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Ota 1/2 dl suklaasulaa erilleen koristelua varten. Sekoita loppu suklaaseos ja tuorejuusto tasaiseksi. Vatkaa loppu kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen.

6. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta alimmainen kakkulevy mangosäilykkeen sokeriliemellä, levitä päälle osaa täytteestä ja puolet mangoviipaleista. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä tuorejuusto-suklaaseoksella ja mangoviipaleilla. Nosta päällimmäiseksi kakkulevy. Levitä päälle loput täytteestä. Valuta kakulle suklaasulaa ja koristele mignonkakku suklaamunamakeisilla.

Vinkki! Halkaise suklaamunat siististi, niin voit käyttää kuorenpuolikkaita kakun koristelussa.

Katso myös: Kinderkakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamoussetäytekakku

X