Reseptit

Minttu­-ananasmojito

Tämä hellepäivää virkistävä juoma on trendikkäästi alkoholiton. Mausta mocktail kesäisesti tuoreella ananaksella ja raikkaalla mintulla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Minttu-ananasmojito

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 limetti lohkoina
  • 1/2 rkl ruokosokeria
  • pari palaa tuoretta ananasta
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 1 dl ananassosetta (esim. Piltti)
  • muutama jääpala
  • kivennäisvettä
  • mintunlehtiä koristeluun

Valmistusohje

1. Laita kaksi limettilohkoa juomalasiin. Purista päälle kahden lohkon mehu.

2. Lisää lasiin sokeri, ananaspalat ja minttu. Murskaa aineksia lusikalla tai haarukalla lasissa.

3. Lisää ananassose ja jäitä.

4. Täytä lasi kivennäisvedellä ja sekoita. Koristele mintunlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki! Saat ananas­ lohkosta kauniin koristeen, kun leikkaat siihen pitkän viillon lähes lohkon loppuun asti. Pujota lohko viillosta lasin reunaan ja tarjoile.

X