Reseptit

Mokka crème brûlée

19.6.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mokkainen crème brûlée on hauska versio perinnejälkiruoasta. Kahvin makua reseptiin saat helposti käyttämällä valmistuksessa pikaespressojauhetta.

Ainekset

4 dl kermaa
1 vaniljatanko
2 tl pikaespressojauhetta
1 dl sokeria
5 keltuaista
4 tl fariini- tai ruokokidesokeria

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja pane puolikkaat kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna se hitaasti kiehumapisteeseen. Anna jäähtyä jonkin aikaa.

2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Kaada sekaan jonkin aikaa jäähtynyt vaniljakerma, lisää espressojauhe.

3. Jaa seos reilun desin vetoisiin uunivuokiin tai vaikkapa kuumuutta kestäviin kahvikuppeihin. Peitä annokset foliolla ja nosta uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä. Kypsennä paahtovanukkaita 170-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Anna jäähtyä ja pane vanukkaat sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

4. Ripottele sokeri annosten pinnalle ja pane vanukkaat grilllivastusten alle, kunnes sokeri sulaa ja ruskettuu sopivasti.