Reseptit

Inkivääri-limebrûlée

Inkivääri-limebrûlée on tuunattu versio ranskalaisen keittiön jälkiruokaklassikosta. Raikkaan lisävivahteen tuovat inkivääri ja limetti.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkivääri-limebrûlée

  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 2 dl maitoa
  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • pala inkivääriä
  • yhden limetin raastettu kuori

pinnalle:

  • ruokokidesokeria

Valmistusohje

Inkivääri-limebrûlée valmistuu hyvin samaan tapaan kuin klassikkoversiokin:

  1. Mittaa mascarponejuusto ja maito kattilaan. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa. Mausta hyvin hienoksi raastetulla inkiväärillä ja limetinkuorella. Kaada joukkoon kuuma kermaseos ja sekoita kevyesti, älä enää vaahdota.
  2. Jaa seos tasaisesti mataliin annoskulhoihin. Nosta kulhot reunalliselle uunipellille. Kaada pellille varoen kiehuvaa vettä niin, että vesi yltää vuokien ulkopinnalta puoleenväliin saakka.
  3. Kypsennä paahtovanukkaat vesihauteessa 150-asteisessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Nosta annosvuoat jäähtymään. Nosta tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
  4. Ripottele pinnalle sokeria ja paahda joko kaasupolttimella tai uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu kauniin ruskeaksi.
  5. Tarjoa inkivääri-limebrûlée heti.

Vinkki: Kokeile myös klassista Crème brûléen ohjetta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin helposti syntyy passiobrûlée.

X