Reseptit

Inkivääri-limebrûlée

18.3.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 prk (250 g) mascarponea
2 dl maitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria
pala inkivääriä
yhden limetin raastettu kuori

pinnalle:

ruokokidesokeria

Valmistusohje

Ranskalaisten jälkiruokaklassikkojen helmi on crème brûlée, joka tässä reseptissä maustetaan inkiväärillä ja limetillä.

  1. Mittaa mascarponejuusto ja maito kattilaan. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa. Mausta hyvin hienoksi raastetulla inkiväärillä ja limetinkuorella. Kaada joukkoon kuuma kermaseos ja sekoita kevyesti, älä enää vaahdota. 
  2. Jaa seos tasaisesti mataliin annoskulhoihin. Nosta kulhot reunalliselle uunipellille. Kaada pellille varoen kiehuvaa vettä niin, että vesi yltää vuokien ulkopinnalta puoleenväliin saakka. 
  3. Kypsennä paahtovanukkaat vesihauteessa 150-asteisessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Nosta annosvuoat jäähtymään. Nosta tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. 
  4. Ripottele pinnalle sokeria ja paahda joko kaasupolttimella tai uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu kauniin ruskeaksi.
     

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme