Reseptit

Crème brûlée

16.1.2013 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Crème brûlée on perinteikäs ranskalainen jälkiruoka, jonka kaikki varmasti tunnistavat. Tällä ohjeella valmistat sen illalliskutsuihin.

Ainekset

7 kpl munankeltuaista
1 kpl vaniljatanko
150 g sokeria
2.5 dl maitoa
7 dl kuohukermaa
ruskeaa sokeria

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa veitsellä siemenet kulhoon. Lisää sokeri. Sekoita
joukkoon keltuaiset ja vatkaa seos tasaiseksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja kerma ja lisää joukkoon.

Voitele matalat, uuninkestävät annosvuoat. Crème brûléen annoskoko riippuu vuoan koosta. Jaa seos vuokiin ja kypsennä 120-asteisessa uunissanoin 25–30 minuuttia. Anna crème brûléen jäähtyä muutama tunti, niin se kiinteytyy.

Ripottele pinnalle ruskeaa sokeria ja pidä hetki kuumassa grillissä, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa crème brûlée lämpimänä jälkiruoaksi.

Julkaistu aiemmin

suomen-kuvalehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme