Crème brûlée
Crème brûlée on perinteikäs ranskalainen jälkiruoka, jonka kaikki varmasti tunnistavat. Tällä ohjeella valmistat sen illalliskutsuihin.
Ainekset
Crème brûlée
- 7 kpl munankeltuaista
- 1 kpl vaniljatanko
- 150 g sokeria
- 2 1/2 dl maitoa
- 7 dl kuohukermaa
- ruskeaa sokeria
Valmistusohje
Crème brûlée valmistuu helposti näin:
1.Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa veitsellä siemenet kulhoon. Lisää sokeri. Sekoita
joukkoon keltuaiset ja vatkaa seos tasaiseksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja kerma ja lisää joukkoon.
2. Voitele matalat, uuninkestävät annosvuoat. Crème brûléen annoskoko riippuu vuoan koosta. Jaa seos vuokiin ja kypsennä 120-asteisessa uunissanoin 25–30 minuuttia. Anna crème brûléen jäähtyä muutama tunti, niin se kiinteytyy.
3. Ripottele pinnalle ruskeaa sokeria ja pidä hetki kuumassa grillissä, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa crème brûlée lämpimänä jälkiruoaksi esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.
Vinkki: Kokeile myös inkivääri-limebrûléeta. Se yllättää viehkolla maullaan, johon inkivääri tuo särmää.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu passiobrûlée
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous