Reseptit

Munajuusto

Juusto on helppo tehdä myös itse. Voit lisämaustaa juustomassan esimerkiksi kuusenkerkkäjauheella tai koristella keväisesti villivihanneksilla. 

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 l täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l piimää
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • yrttejä tai villivihanneksia (rucolan verso, ”hiirenkorva”, kuusenkerkkä)

Valmistusohje

1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi, 85–90 asteeseen.

2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon piimä. Jos piimä on tuoretta, anna sen olla huoneenlämmössä ennen juustonvalmistusta.

3. Ota maito pois kuumalta liedeltä ja sekoita joukkoon piimäseos.

4. Nosta muodostunut juustomassa reikäkauhalla kostutetulla suodatinpussilla tai harsokankaalla vuorattuun siivillään tai muottiin ja ripottele väliin suolaa.

5. Peitä seos kankaalla ja aseta päälle kevyt paino. Anna lopun heran valua muotin alla olevaan astiaan jääkaapissa.

6. Kumoa valmis juusto tarjolle. Käytä hera smoothieen tai leivontaan. Tarvittaessa voit pakastaa ylimääräisen heran.

Vinkki: Koristele kotijuusto keväisesti versoilla tai villivihanneksilla. Voit lisämaustaa juustomassan esimerkiksi kuusenkerkkäjauheella.

X