Reseptit

Mustikkavaahto

Mustikkavaahto on loppusilaus maittavalle aterialle. Toki tätä herkkua voi nauttia vaikka välipalaksi tai hemmottelevaksi iltapalaksikin.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9 %)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 13 %)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl mustikoita
  • 0.5 dl vehnäleseitä

Valmistusohje

  1. Vaahdota vaniljakastike. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta se vaniljasokerilla. Jos haluat hieman kirpeämpää makua, lisää myös tilkka sitruunamehua.
  2. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat ja leseet.
  3. Pane tarjolle jälkiruokamaljoihin tai esimerkiksi kauniisiin kahvikuppeihin. Koristele annokset leseillä.
X