Reseptit

Nektariini­-fetanyytit

Hunajaisen hedelmäiset grillinyytit maistuvat lisukkeena tai keveänä ateriana sellaisenaan. Suolainen fetajuusto ja makeat nektariinit ovat ihania yhdessä!

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nektariini­-fetanyytit:

  • 6 dl kypsää viljariisiä (esim. speltti, kaura)
  • 4 rkl öljyä
  • 6 nektariinia
  • 200 g fetajuustoa
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 4 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tuoreita yrttejä (esim. minttu, basilika)

Valmistusohje

1. Voitele folio öljyllä ja annostele päälle viljariisiä, halkaistut nektariinit, murustettu feta, hienonnettu chili sekä siemenet. Valuta päälle öljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria.

2. Sulje foliot nyyteiksi ja grillaa miedolla lämmöllä. Viimeistele annokset yrteillä.

X