Reseptit

Norolan pirtin uunihirvi

Norolan pirtin uunihirvi on metsästyskauden herkku. Varaa sen valmistukseen kuitenkin riittävästi aikaa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg hirven pikku lihoja kuten lapaa ja kylkeä
  • 2 rkl voita
  • 4 sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl valkopippureita
  • vettä
  • noin 1 tl suolaa, VASTA kypsän lihan päälle

Valmistusohje

Tarvitset noin kolmen litran vetoisen padan. Sipaise padan pohjalle voita ja lohko sipulit sekä valkosipulinkynnet pataan. Lisää liha jäisenä ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että liha peittyy kokonaan. Ripota pataan pippurit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella ja pane 150-asteiseen uuniin 4–5 tunniksi. Varaavassa leivinuunissa pata kypsyy lämmityksen jälkeen jälkilämmössä yön aikana. Mausta kypsä liha suolalla.

Vihje:

Kypsä liha käy sellaisenaan jäähtyneenä leikkeleeksi. Liemi on hyvä pohja kastikkeeseen tai keittoon.

Liemestä saa maukkaan juureskeiton: Pilko liemeen palsternakkaa, porkkanaa ja selleriä sekä purjoa, lopuksi perunaa. Kiehauta ja soseuta Koskenlaskija-juuston kanssa. Hyvä alkuruoka.

X