Reseptit

Nyhtökaurapyttipannu

13.7.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Uudet perunat ovat kesän parasta antia. Nyhtökaurasta ja uusista perunoista syntyy moderni ja maukas pyttipannu.

Ainekset

Nyhtökaurapyttipannu:

600 g keitettyjä uusia perunoita
200 g keitettyä kukkakaalia
2 rkl voita
1 pkt/ 250 g nyhtökauraa
nippu kesäsipulia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
4 kananmunaa

Kastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
0,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja jätä tekeytymään.

2. Viipaloi perunat ja paloittele kukkakaali. Kuumenna voi isolla paistinpannulla tai muurikalla. Lisää perunat ja kukkakaalit. Paista kunnes ne saavat väriä. Lisää myös nyhtökaura, sipuli sekä suolaa ja mustapippuria. Paista muutama minuutti aineksia aina välillä käännellen.

3. Paista toisella pannulla kananmunat.

4. Jaa pyttipannu lautasille, lisää päälle kananmunat ja viimeistele annos jogurttikastikkeella.

Jos et löydä nyhtökauraa, voit korvata sen nyhtöpossulla tai -kanalla tai ruskistetulla jauhelihalla.

Lisää ruokia nyhtökaurasta:

Nyhtokaura_hodari

Nyhtökaura-hodarit

Nyhtokaura

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle – näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti

Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme