Reseptit

Olutsämpylät

Olut tuo makua kotitekoisiin sämpylöihin. Lisää taikinaan myös siemeniä ja pähkinöitä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tölkki vehnäolutta (White Lager)
  • 50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • kourallinen pähkinöitä
  • kourallinen siemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • noin kilo täysvehnää tai speltiä

Valmistusohje

Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Lisää nesteeseen rouhitut pähkinät ja siemenet, suola sekä öljy. Murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla höyryävän kuumaa. Lisää kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi. Paista pellillä kohonneet sämpylät 225-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi.

X