Olutsämpylät
Olut tuo makua kotitekoisiin sämpylöihin. Lisää taikinaan myös siemeniä ja pähkinöitä.
Ainekset
- 1 tölkki vehnäolutta (White Lager)
- 50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- kourallinen pähkinöitä
- kourallinen siemeniä
- 2 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- noin kilo täysvehnää tai speltiä
Valmistusohje
Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Lisää nesteeseen rouhitut pähkinät ja siemenet, suola sekä öljy. Murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla höyryävän kuumaa. Lisää kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi. Paista pellillä kohonneet sämpylät 225-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous