Ruoka

Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin

Kesäinen jälkiruoka valmistuu helposti, maistuu taivaalliselta ja sisältää paljon marjoja. Nappaa talteen neljä helppoa ja herkullisen marjaisaa jälkiruokareseptiä, jotka sopivat täydellisesti kesään!
19.7.2019 Teksti: Ari Heinonen, Niclas Mäkelä, Tommi Tuomi Kuvat: Matleena Lahti, Katri Schröder, Teresa Välimäki

Helppo mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö syntyy lähes itsestään.

Helppotekoinen mustikkajäätelö syntyy lähes itsestään.

Ainekset:

250 g tuoreita mustikoita

2 rkl sitruunamehua

5 dl vispikermaa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

2 digestivekeksiä

Ohjeet:

1. Perkaa mustikat ja soseuta ne sitruunamehun kanssa. Paseeraa seos siivilän läpi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon kondensoitu maito ja mustikkasose. Vatkaa seos tasaiseksi.

3. Murskaa keksit muruiksi. Valuta kermaseos sopivan kokoiseen astiaan, ja ripottele päälle keksimurut. Pyöräytä lusikalla keksimurut kevyesti raidoiksi seoksen joukkoon.

4. Peitä astia kelmulla ja pakasta yön yli.

Grillatut marja-valkosuklaanyytit

Herkulliset marjanyytit ovat grilliaterian kruunu.

Lämpö herättää marjojen makeuden ja rosmariinin aromit.

Ainekset:

4 folioarkkia

1 l tuoreita marjoja

1 dl kermaa

1 limetin raastettu kuori

2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

50 g valkosuklaata raastettuna

Kastike

2 dl turkkilaista jogurttia

1 limetin mehu

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Ohjeet:

1. Levitä folioarkit pöydälle. Puhdista marjat ja jaa ne folioarkkien keskelle. Muotoile arkit nyyttimäisiksi kupeiksi ja lorauta pohjalle tilkka kermaa.

2. Ripottele marjoille limetin kuoriraaste, hienonnettu rosmariini ja lopuksi valkosuklaaraaste.

3. Sulje nyytit ja grillaa niitä muutama minuutti, niin että marjat lämpenevät ja suklaa sulaa.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kastike lämpimien marjanyyttien lisukkeena.

Marjainen juhlatrifle

Trifle tarjoillaan lasimaljasta, johon se on rakennettu kerroksittain.

Kerroksittain maljaan rakennettu mehevä ja herkullinen trifle on lomapäivän aterian kuningatar.

Ainekset:

250 g mascarpone-tuorejuustoa

1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa

400 g tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

1/2 keskikokoinen vesimeloni

100 g marenkeja

100 g hyviä pikkuleipiä

kourallinen pretzeleitä

1/2 ruukku minttua

Ohjeet:

1. Sekoita kulhossa mascarpone ja karamellisoitu kondensoitu maito tasaiseksi seokseksi.

2. Puhdista marjat ja kuutioi melonin hedelmäliha.

3. Murskaa marenkeja ja pikkuleipiä hieman.

4. Kokoa ainekset isoon kulhoon. Viimeistele pretzeleillä ja mintun lehdillä.

Mustikkaraakakakku

Mustikkainen raakakakku korvaa perinteisen mustikkapiirakan kahvipöydässä.

Ainekset:

Pohja

1 dl pehmeitä taateleita

3 dl pekaanipähkinöitä

ripaus suolaa

Täyte

6 dl cashewpähkinöitä

4–5 dl mustikoita

1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

2 dl kookosmaitoa

1/2–1 dl hunajaa

1 sitruunan kuori raastettuna

1/2 tl kardemummaa

Koristeluun

2 dl mustikoita

syötäviä kukkia (esim. maitohorsma, kurtturuusu, metsäorvokki ja -apila)

Ohjeet:

1. Liota täytteen cashewpähkinöitä vedessä noin kaksi tuntia.

2. Poista taateleista mahdolliset kivet. Hienonna pohjan ainekset monitoimikoneessa murumaiseksi ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

3. Tee täyte. Pane valutetut pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta, kunnes täyte on rakenteeltaan sileää.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita.

5. Pakasta kakku ja ota se huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Lue myös

Suosittelemme