
Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin
Kesäinen jälkiruoka valmistuu helposti, maistuu taivaalliselta ja sisältää paljon marjoja. Nappaa talteen neljä helppoa ja herkullisen marjaisaa jälkiruokareseptiä, jotka sopivat täydellisesti kesään!
Herkulliset marjanyytit ovat grilliaterian kruunu.
Kesäinen jälkiruoka valmistuu helposti, maistuu taivaalliselta ja sisältää paljon marjoja. Nappaa talteen neljä helppoa ja herkullisen marjaisaa jälkiruokareseptiä, jotka sopivat täydellisesti kesään!
Helppo mustikkajäätelö
Ainekset:
250 g tuoreita mustikoita
2 rkl sitruunamehua
5 dl vispikermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
2 digestivekeksiä
Ohjeet:
1. Perkaa mustikat ja soseuta ne sitruunamehun kanssa. Paseeraa seos siivilän läpi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon kondensoitu maito ja mustikkasose. Vatkaa seos tasaiseksi.
3. Murskaa keksit muruiksi. Valuta kermaseos sopivan kokoiseen astiaan, ja ripottele päälle keksimurut. Pyöräytä lusikalla keksimurut kevyesti raidoiksi seoksen joukkoon.
4. Peitä astia kelmulla ja pakasta yön yli.
Grillatut marja-valkosuklaanyytit
Ainekset:
4 folioarkkia
1 l tuoreita marjoja
1 dl kermaa
1 limetin raastettu kuori
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
50 g valkosuklaata raastettuna
Kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 limetin mehu
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet:
1. Levitä folioarkit pöydälle. Puhdista marjat ja jaa ne folioarkkien keskelle. Muotoile arkit nyyttimäisiksi kupeiksi ja lorauta pohjalle tilkka kermaa.
2. Ripottele marjoille limetin kuoriraaste, hienonnettu rosmariini ja lopuksi valkosuklaaraaste.
3. Sulje nyytit ja grillaa niitä muutama minuutti, niin että marjat lämpenevät ja suklaa sulaa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kastike lämpimien marjanyyttien lisukkeena.
Marjainen juhlatrifle
Ainekset:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
400 g tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
1/2 keskikokoinen vesimeloni
100 g marenkeja
100 g hyviä pikkuleipiä
kourallinen pretzeleitä
1/2 ruukku minttua
Ohjeet:
1. Sekoita kulhossa mascarpone ja karamellisoitu kondensoitu maito tasaiseksi seokseksi.
2. Puhdista marjat ja kuutioi melonin hedelmäliha.
3. Murskaa marenkeja ja pikkuleipiä hieman.
4. Kokoa ainekset isoon kulhoon. Viimeistele pretzeleillä ja mintun lehdillä.
Mustikkaraakakakku
Ainekset:
Pohja
1 dl pehmeitä taateleita
3 dl pekaanipähkinöitä
ripaus suolaa
Täyte
6 dl cashewpähkinöitä
4–5 dl mustikoita
1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
2 dl kookosmaitoa
1/2–1 dl hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl kardemummaa
Koristeluun
2 dl mustikoita
syötäviä kukkia (esim. maitohorsma, kurtturuusu, metsäorvokki ja -apila)
Ohjeet:
1. Liota täytteen cashewpähkinöitä vedessä noin kaksi tuntia.
2. Poista taateleista mahdolliset kivet. Hienonna pohjan ainekset monitoimikoneessa murumaiseksi ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.
3. Tee täyte. Pane valutetut pähkinät ja muut ainekset monitoimikoneen kulhoon. Soseuta, kunnes täyte on rakenteeltaan sileää.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikoita.
5. Pakasta kakku ja ota se huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Trifle on ihana jälkiruoka, kun on tuoreita marjoja; mansikkaa, (pensas)mustikkaa, vadelmaa. Kermavaahdon sekaan laitan mascarponejuustoa. Aineksia voi vaihdella, keksejä, kakkua tms mitä sattuu kaapissa olemaan.
Kommentit
Trifle on ihana jälkiruoka, kun on tuoreita marjoja; mansikkaa, (pensas)mustikkaa, vadelmaa. Kermavaahdon sekaan laitan mascarponejuustoa. Aineksia voi vaihdella, keksejä, kakkua tms mitä sattuu kaapissa olemaan.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous