Julkkikset

Maria Ylipää teki taiteellisten lastensa suhteen päätöksen: ”Pidän heitä pois töistä mahdollisimman pitkään”

Näyttelijä Maria Ylipää antaa lastensa seurata häntä samalle alalle, mutta vielä on aika painaa jarrua. 

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Maria Ylipää nautti roolityöstään lapsinäyttelijöiden rinnalla.

Näyttelijä Maria Ylipää antaa lastensa seurata häntä samalle alalle, mutta vielä on aika painaa jarrua. 

Näyttelijä Maria Ylipää saapui tähdittämänsä Antero Varovainen ja Onnenkivi -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan odottavissa tunnelmissa. Maria sai viime keväänä kolmannen tyttärensä aviomiehensä artisti Matti Pentikäisen kanssa. Mukana ensi-illassa hänellä oli kaksi kolmesta tyttärestään. 

– Toivon, että vauva antaa katsoa elokuvan, koska mielelläni näen sen lasten kanssa. Nuorimmainen lapseni piilottelee nyt tuolla takana, keskimmäinen menee katsomaan leffan kavereidensa kanssa. Vanhin tyttäreni on jo ulkona tästä kohderyhmästä, Maria naurahti Helsingin Tennispalatsissa. 

Elokuvan koekuvauksissa Maria oli jo vuonna 2016. Marialle lasten elokuvassa näytteleminen oli ensimmäinen laatuaan, vaikka genressä ääninäytteleminen onkin hänelle tullut jo tutuksi. 

– Oli ihana päästä näyttelemään kameran edessä lasten kanssa. Emilin (Paloniemi) ja Lunan (Huotari) kanssa oli ihan mahtavaa! He olivat heti kuin kala vedessä, Maria kehaisi. 

Maria ei varsinaisesti luotsaa omia lapsiaan samalle uralle, mutta taiteilijaperheessä kasvaneina niin saattaa hyvin käydä.

– En minä heitä luotsaa, mutta he ovat pakostikin olleet vaikutuksille alttiita pienestä lähtien. Molemmat vanhemmat tytöt tanssivat. Kummatkin esiintyvät koko ajan ja saavat alkaa näytellä jos haluavat, Maria hymyili.

– Pidän kuitenkin heitä pois töistä mahdollisimman pitkään, koska töissä voi olla sitten aina. Minulle kaikista ihaninta teininä oli olla tanssiopistolla osa yhteisöä. Se on myös parasta taidekasvatusta. Mikään kiire ei ole ammattituotantoihin.

Näyttelijä-laulajan perheessä on riittänyt musikaalisuutta myös hänen omassa lapsuudessaan. 

– Isäni on kanttori-urkuri ja äitini laulaja-laulunopettaja. Nopeaa tietä onneen ei silti ole. On aika monen vuoden työ, että ammattitaito karttuu ja tätä voi työkseen tehdä, Maria totesi. 

X