Julkkikset

Näyttelijöiden näyttelevät lapset nousevat kuin komeetat – keitä ovat Veetu Hietanen, Aamu Milonoff ja Antti Autio?

Veetu Hietanen, Aamu Milonoff ja Antti Autio ovat tämän hetken nuoria näyttelijälupauksia. Kulkeeko kaipuu parrasvaloihin veressä?

Teksti:
Tiia Kailaheimo
Kuvat:
Om-Arkisto, Tuotantoyhtiöt

Näyttelijöitä kahdessa sukupolvessa.

Veetu Hietanen, Aamu Milonoff ja Antti Autio ovat tämän hetken nuoria näyttelijälupauksia. Kulkeeko kaipuu parrasvaloihin veressä?

Suomalaisen viihteen ja taiteen maailmassa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos, kun viime vuosikymmenten tuttujen kasvojen tilalle nouseekin heidän jälkikasvunsa! Nämä kolme näyttelijävanhempien näyttelevää lasta valloittavat tällä hetkellä valkokankailla ja TV-ruuduissa.

Veetu Hietanen ja Konsta-isä ovat kuin kaksi marjaa

veetu hietanen
Veetu Hietanen (vas.) on Etsivätoimisto Henkka & Kivimutkan Kivimutka. Kuva: Italo Moncada
konsta hietanen
Isä-Konsta oli 13-vuotias tähdittäessään Poika ja ilves -elokuvaa. Kuva: Wildcat Filmproduction

Veetu Hietanen, 14, on kuin ilmetty Konsta-isänsä nuorena! Veetun ensimmäinen elokuvarooli on Kalle Veirton kirjasarjaan perustuvassa elokuvassa Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka, joka ilmestyi tänä keväänä. Roolia näytellessään Veetu on lähes saman ikäinen kuin isänsä Konsta Hietanen tähdittäessään omaa menestyselokuvaansa Poika ja ilves vuonna 1998.

Veetun vanhemmat Konsta ja Aami kertoivat maaliskuussa Annalle, että Veetu on hakeutunut isänsä kanssa samalle alalle aivan omasta aloitteestaan.

– Hänestä on ihan pienestä asti nähnyt palon lavalle ihmisten eteen. Se tulee hänen sydämestään. Saamme olla todella ylpeitä hänestä monellakin osa-alueella, vanhemmat totesivat.

Myös Konsta on jalkapallouransa jälkeen tehnyt paluun kameroiden eteen. Kaksi vuotta sitten hänet palkattiin Salatut elämät -sarjaan, ja Tähdet, tähdet -laulukilpailunkin entinen Tenavatähti on ehtinyt voittaa.

Aamu Milonoff haluaisi hirveästi ”olla vain minä”

aamu milonoff
Nuoresta iästään huolimatta Aamu Milonoff on ehtinyt näytellä useassa roolissa. Kuva: Tiia Ahjotuli / OM-arkisto

Aamu Milonoff, 21, tähdittää tänä keväänä kansainvälisestikin palkittua Tytöt Tytöt Tytöt -elokuvaa. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt näytellä Eden-elokuvassa ja useissa TV-sarjoissa, kuten Sipoon herttuaRoba ja Karppi.

Viime syksynä näyttelijävanhempien Vilma Melasniemen ja Juho Milonoffin tytär hakeutui kuitenkin Aalto-yliopistoon elokuvataiteen tuottajalinjalle.

– En ole tehnyt päätöstä, että en enää koskaan hakisi Teatterikorkeakouluun, mutta minulla oli jo kova hinku päästä opiskelemaan ja tapaamaan uusia ihmisiä koulun kautta, Aamu kertoi tänä keväänä Annalle.

melasniemi ja milonoff
Aamulla on vanhempiensa Vilma Melasniemen ja Juho Milonoffin kanssa avoimet välit. Kuva: Kristiina Kurronen / OM-arkisto © Kristiina Kurronen

Aamu avasi myös hänen ja vanhempiensa avoimia välejä. Hän kertoo käyneensä läpi ristiriitaisia tuntemuksia muutettuaan lukion jälkeen omilleen.

– Törkeä kriisi iski jo 18-vuotiaana. Halusin tavallaan muuttaa kotoa pois, mutta samalla halusin olla lapsi. Muuttaminen omilleni oli lopulta vapauttavaa, mutta minulla oli sairas ikävä porukoita.

Vuonna 2020 Aamu totesi Annalle, että haluaisi saada mahdollisuuden olla oma itsensä tunnetuista vanhemmistaan huolimatta.

– Haluaisin hirveästi olla vain minä. On ymmärrettävää, että heistä kysytään, mutta on paljon mielenkiintoisempiakin asioita. Mieluummin kertoisin elokuvan teosta tai muista asioista. Se, että vanhempani ovat näyttelijöitä, on toki saanut minut ymmärtämään, että näyttelijä on yksi ammatti muiden joukossa ja että minustakin voisi tulla näyttelijä.

Antti Autio on taiteen monilahjakkuus

antti autio
Antti Autio julkaisi juuri kolmannen levynsä. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Muusikkona tunnetuksi tulleen Antti Aution, 32, isä on Risto Autio eli Kotikadun Hannes. Musiikkiuran ohella Antti on valmistunut Tampereen Nätystä teatteritaiteen maisteriksi.

Näyttämöllä Antti on nähty muun muassa KOM-teatterissa ja Meriteatterissa, jonka yksi perustajajäsen hän on. Television puolella Antin on voinut bongata muun muassa sarjoista Syke, Jättekiva, Onnela ja Hotel Swan Helsinki. Vuonna 2018 Antti näytteli elokuvassa Onneli, Anneli ja nukutuskello.

Musiikkipuolella Antti on levyttänyt kolme albumia. Viimeisin, Kaikki talot huojuu, julkaistiin viime kuussa.

risto autio
Risto Autio muistetaan Kotikadun Hanneksena. Kuva: Kari Hautala / OM-arkisto
X