Julkkikset

Eden-elokuvan tähti Aamu Milonoff, 19, aloitti uuden harrastuksen Instagramin innoittamana ja haaveilee itsensä löytämisestä – 7 kiinnostavaa faktaa taiteilijasuvun nousevasta näyttelijästä

Aamu Milonoff on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt näytellä jo monessa elokuvassa. Hän ei silti koe vielä olevansa näyttelijä. Aamu toivoo, että saisi olla oma itsensä näyttelijävanhemmistaan huolimatta.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli, Sami Kuokkanen

Juha Milonoffin tytär Aamu Milonoff on näytellyt jo useissa elokuvissa.

Aamu Milonoff on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt näytellä jo monessa elokuvassa. Hän ei silti koe vielä olevansa näyttelijä. Aamu toivoo, että saisi olla oma itsensä näyttelijävanhemmistaan huolimatta.

Aamu Milonoff on yksi 7. elokuuta ensi-iltansa saavan Eden-elokuvan päänäyttelijöistä. Rippileirille sijoittuvassa elokuvassa hän näyttelee vahvatahtoista Aliisaa, joka osallistuu rippileirille vain miellyttääkseen mummoaan.

Anna haastatteli nuorta näyttelijää ja poimi 7 kiinnostavaa faktaa:

1. Perhe on aina tukena

Aamu vietti lapsuutensa Helsingin Katajanokalla, joka on hänelle yhä tänä päivänä tärkeä paikka.

– Rakastan edelleen käydä Skattalla, siellä on niin paljon hyviä muistoja ja tuoksuja. Lehmus ja asfaltti tuoksuvat Skattalla vahvasti. Siellä tuoksuu vähän koulun alulta, potkulaudoilta ja katuliiduilta, Aamu maalailee.

Tammikuussa omilleen muuttanut Aamu kertoo perheen olevan edelleen isosti läsnä hänen elämässään. Ydinperheen eli vanhempien ja pikkuveljen lisäksi myös isovanhemmat, vanhempien sisarukset ja heidän lapsensa ovat hänelle läheisiä.

– Perheeni on aina ollut tukena ja heidän kanssaan olen aina voinut olla avoin. Kesäisin vietämme yhdessä aikaa yhteisellä kesämökillämme. Meillä on perheen kanssa todella hauskaa yhdessä, Aamu kertoo.

2. Aamu Milonoff oli leikkisä lapsi

Isovanhempien mukaan Aamu oli pienenä kaikista lapsenlapsista kovin leikkimään. Ei ollut väliä, kuinka pitkä päivä takana oli, Aamu halusi kotiin tullessa aina vain leikkiä.

– Minulla oli valtava määrä Littlest Pet Shop -leluja, gogot, tamagotchit ja kaikki. Muovilelubuumia muistellessa nousee pieni ilmastoahdistus.

Aamu Milonoff näyttelee Eden -elokuvassa Aliisaa, johon hän kokee samaistuvansa.

Aamu itse sanoo, että hän oli jo lapsena vahvatahtoinen ja sosiaalinen. Hän samaistuukin Eden-elokuvan roolihahmoonsa Aliisaan, joka on vahvatahtoinen ja kyseenalaistava teini-ikäinen. Aamun mielestä Aliisassa parasta on rohkeus sanoa asioita ääneen.

– Oli todella hauskaa huomata ennen kuvauksia ja niiden aikana, kuinka koko ajan enemmän samaistuin Aliisaan.

3. Ei koe vielä olevansa näyttelijä

Aamu ei ole koskaan osannut haaveilla mistään tietystä ammatista.

– Olen skidistä asti kyllä keksinyt erilaisia tarinoita ja näytellyt serkkujen kanssa erilaisia juttuja, hän kertoo.

Hän on onnellinen siitä, että on päässyt kokemaan näyttelemisen saralla jo nyt paljon erilaisia juttuja ja oppimaan paljon uutta. Juuri nyt hän kuitenkin yrittää miettiä, mitä hän haluaisi jatkossa tehdä.

– En tavallaan vieläkään ole näyttelijä. Olen näytellyt, mutta en ole sitä ammatiltani. Ehkä se on tavallaan edelleen haaveena, hän pohtii.

Aamu haluaisi myös saada mahdollisuuden olla oma itsensä tunnetuista vanhemmistaan huolimatta. Näyttelijävanhemmista Juho Milonoffista ja Vilma Melasniemestä kysellään häneltä paljon.

– Haluaisin hirveästi olla vain minä. On ymmärrettävää, että heistä kysytään, mutta on paljon mielenkiintoisempiakin asioita. Mieluummin kertoisin elokuvan teosta tai muista asioista. Se, että vanhempani ovat näyttelijöitä, on toki saanut minut ymmärtämään, että näyttelijä on yksi ammatti muiden joukossa ja että minustakin voisi tulla näyttelijä, Aamu kertoo.

Lue myös: Juho Milonoffin ja Vilma Melasniemen rakkaus alkoi jo opiskeluaikana

4. Haluaa löytää vahvan palon johonkin

Joulukuussa lukiosta valmistunut Aamu viettää tällä hetkellä välivuotta. Sen aikana hän toivoo keksivänsä, mitä haluaisi lähteä opiskelemaan.

Mahdollisuus itsensä etsimiseen on Aamun mielestä tärkeää.

– Tuntuu, että pitäisi jo todella nuorena tietää, mitä elämältä haluaa. Mielestäni on ihan liikaa, että jo yläasteella pitäisi miettiä, mihin haluaa lähteä lukion jälkeen. Toivoisin, että nuoret saisivat elää nuoruuttaan.

Hän itse haaveilee siitä, että löytäisi vahvan palon tehdä jotain asiaa – oli se sitten kiinnostavan opiskelupaikan löytäminen ja opiskelu tai uusi harrastus.

– Hyvän kirjan lukemista esimerkiksi ei halua millään lopettaa, vaan sitä vaan lukee koko ajan. Haluan löytää sen saman fiiliksen johonkin asiaan, hän kuvailee.

5. Haaveilee koirasta

Koko ikänsä Aamu on haaveillut koirasta, mutta vanhemmat eivät ole myöntyneet. Nykyään Aamu tietää, että se on ollut vanhemmilta viisas päätös.

– He tiesivät, että koira olisi jäänyt lopulta heidän hoidettavakseen, Aamu naurahtaa.

Koira on edelleen haave, jonka Aamu ehkä joskus toteuttaa. Jos hän nyt ottaisi koiran, ottaisi hän todennäköisesti pienen rescuen.

– Tuntuu terapeuttiselta ajatukselta, että olisi jonkinlainen pieni eläin, joka olisi aina vierellä.

6. Löysi uuden harrastuksen Instagramin kautta

Hiljattain Aamu löysi itselleen uuden harrastuksen: vannetanssin. Se on laji, jossa tanssitaan hulavanteen kanssa improvisoiden ja yhdistäen erilaisia liikkeitä. Aamun mielestä on hienoa, että aikuisenakin voi aloittaa itselleen täysin uuden lajin.

– Löysin sen Instagramin kautta ja uskaltauduin menemään mukaan. Vannetanssi on ihanaa ja se on erilaista verrattuna muihin juttuihin, joita teen.

Vannetanssin lisäksi Aamu harrastaa filmipokkarilla valokuvaamista. Siinä hänen mielestään parasta on, että sitä tehdessä valitsee tarkkaan, mistä kuvia haluaa ottaa, ja keskittyy täysin kuvanottohetkeen.

– Lempikuviani ovat matkoilta otetut kuvat. Kuvia teettäessä pääsee palaamaan takaisin siihen hetkeen, mistä kuva on otettu.

7. Vihko ja lahjaksi saatu taulu ovat rakkaita esineitä

Kynä ja vihko kulkevat Aamun mukana kaikkialle.

– Tälläkin hetkellä samalla kun puhun, piirtelen vihkooni. Se auttaa keskittymään, Aamu naurahtaa.

Vihkoon pystyy purkamaan omia ajatuksia ja pohdintoja. Aamulla onkin kotonaan vino pino täyteen kirjoitettuja vihkoja. Matkoilta hän omien sanojensa mukaan hamstraa niitä lisää.

Myös oman kodin seinälle ripustettu isovanhemmilta ylioppilaslahjaksi saatu Rosa Liksomin taulu on Aamulle tärkeä. Taulussa nainen osoittaa maata sekä taivasta. Se on Aamun mielestä todella kaunis ja sillä on paljon tunnearvoa.

– Se on seinällä suojelemassa omaa kotiani, Aamu kertoo.

X