Julkkikset

Aamu Milonoff, 21, muutti näyttelijävanhempiensa luota heti lukion jälkeen ja kävi läpi kriisin: ”Koti-ikävää ei ollut noloa myöntää”

Aamu Milonoff, 21, luo uraa näyttelijänä ja opiskelee tuottajaksi.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Aamu Milonoff.

Aamu Milonoff, 21, luo uraa näyttelijänä ja opiskelee tuottajaksi.

Aamu Milonoff tähdittää jo kansainvälisestikin palkittua Tytöt Tytöt Tytöt -elokuvaa. Se kertoo nähdyksi tulemisen tarpeesta lapsuuden ja aikuisuuden välimaastossa. 21-vuotiaalle Aamulle tematiikka oli tuttua.

Aamu kävi läpi ristiriitaisia tuntemuksia, kun hän muutti kotoa lukion jälkeen näyttelijävanhempiensa Vilma Melasniemen ja Juho Milonoffin luota.

– Törkeä kriisi iski jo 18-vuotiaana. Halusin tavallaan muuttaa kotoa pois, mutta samalla halusin olla lapsi. Muuttaminen omilleni oli lopulta vapauttavaa, mutta minulla oli sairas ikävä porukoita.

Välit vanhempien kanssa ovat avoimet.

– Onneksi meillä on sellaiset välit, että minun ei ollut noloa myöntää ikävääni. Heidän kanssaan voi keskustella kaikesta. He ovat todella onnellisia, että minulla on monta vaihtoehtoa ja suuntaa elämässä, Aamu kertoi elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Tuottajalinjalle pääseminen toteutti opiskeluhaaveen

Aamu on viime vuosina nähty näyttelijänä muun muassa Eden-elokuvassa. Hän aloitti syksyllä kuitenkin opinnot Aalto yliopiston elokuvataiteen tuottajalinjalla.

– En ole tehnyt päätöstä, että en enää koskaan hakisi Teatterikorkeakouluun, mutta minulla oli jo kova hinku päästä opiskelemaan ja tapaamaan uusia ihmisiä koulun kautta.

Hän on löytänyt opiskeluvuoden aikana jo omia vahvuuksiaan.

– Tuottajapuolella olen huomannut, että minulla on aika hyvä draivi kokonaiskuvan hahmottamisessa.

Tytöt Tytöt Tytöt ensi-illassa 14.4.

X