Reseptit

Omenainen uunipossu

18.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kypsät ja maukkaat uuden sadon omenat tekevät syksyisestä possupadasta mehevän ja makean maukkaan.

Ainekset

Omenainen uunipossu:

1 kg porsaan kassleria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
10 pientä sipulia
3 napakkaa omenaa
1/2 l lihalientä
2 dl olutta
1 rkl ryytisinappia
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippureita
1 ruukku salviaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa kassler n. 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suola ja maustepippuri ja kääntele kasslerviipaleet seoksessa.

2. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Nostele lihat uunipataan.

3. Kuori pikkusipulit ja lohko omenat. Käytä nekin nopeasti pannulla ja lisää pataan.

4. Kaada pannulle lihaliemi ja olut. Kiehauta ja lisää sinappi, hunaja, suola, mustapippuri ja salvia. Kaada seos pataan.

5. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Tarjoile yrttisen uuniohran kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme