Omenainen uunipossu
Kypsät ja maukkaat uuden sadon omenat tekevät syksyisestä possupadasta mehevän ja makean maukkaan.
Ainekset
Omenainen uunipossu:
- 1 kg porsaan kassleria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl maustepippuria
- 3 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 10 pientä sipulia
- 3 napakkaa omenaa
- 1/2 l lihalientä
- 2 dl olutta
- 1 rkl ryytisinappia
- 2 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippureita
- 1 ruukku salviaa
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa kassler n. 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suola ja maustepippuri ja kääntele kasslerviipaleet seoksessa.
2. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Nostele lihat uunipataan.
3. Kuori pikkusipulit ja lohko omenat. Käytä nekin nopeasti pannulla ja lisää pataan.
4. Kaada pannulle lihaliemi ja olut. Kiehauta ja lisää sinappi, hunaja, suola, mustapippuri ja salvia. Kaada seos pataan.
5. Hauduta pataa 175-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Tarjoile yrttisen uuniohran kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous