Reseptit

Omenakakkuset

Omenakakkuset kruunataan pehmeällä punssikuorrutuksella. Näin saadaan lei­voksen kaltaisia tarjoomuksia glö­gin seuraksi, jälki­ruoaksi tai tee­pöytään.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenakakkuset:

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voisulaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dl omenakuutioita
  • 1 tl muskottipähkinää

Punssikuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl punssia tai tippa punssiaromia

Valmistusohje

Omenakakkuset leivotaan helposti näin:

1. Kytke uuni 175-asteiseksi. Voitele annosvuoat voilla tai öljyllä.

2. Kuori ja kuutioi omenat, lisää joukkoon kaneli ja vaniljasokeri. Omenat saavat maustua hetken.

3. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sulanut voi nauhana. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää lopuksi maustuneet omenakuutiot. Jaa taikina annosmuotteihin ja kypsennä 35 minuuttia uunin keskiritilällä. Anna leivonnaisten jäähtyä.

4. Sekoita tomusokeriin tuorejuusto, mausta seos vaniljasokerilla ja ohenna punssilla. Koristele jäähtyneet omenakakkuset kuorrutteella. Voit käyttää apuna pursotinta tai lusikoida seoksen pinnalle.

Katso myös: Yhden kulhon omena-karpalokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

X