
Omenakakkuset
Omenakakkuset kruunataan pehmeällä punssikuorrutuksella. Näin saadaan leivoksen kaltaisia tarjoomuksia glögin seuraksi, jälkiruoaksi tai teepöytään.
Ainekset
Omenakakkuset:
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl omenakuutioita
- 1 tl muskottipähkinää
Punssikuorrutus:
- 2 dl tomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl punssia tai tippa punssiaromia
Valmistusohje
Omenakakkuset leivotaan helposti näin:
1. Kytke uuni 175-asteiseksi. Voitele annosvuoat voilla tai öljyllä.
2. Kuori ja kuutioi omenat, lisää joukkoon kaneli ja vaniljasokeri. Omenat saavat maustua hetken.
3. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sulanut voi nauhana. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää lopuksi maustuneet omenakuutiot. Jaa taikina annosmuotteihin ja kypsennä 35 minuuttia uunin keskiritilällä. Anna leivonnaisten jäähtyä.
4. Sekoita tomusokeriin tuorejuusto, mausta seos vaniljasokerilla ja ohenna punssilla. Koristele jäähtyneet omenakakkuset kuorrutteella. Voit käyttää apuna pursotinta tai lusikoida seoksen pinnalle.
Katso myös: Yhden kulhon omena-karpalokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous