Reseptit

Omenaleipä

Omenamehuun leivottu ja omenaraasteella rikastettu omenaleipä on oiva kumppani juustoille ja maukas lisä juustotarjottimelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenaleipä

  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 dl haaleaa vettä tai omenamehua
  • 2 dl raastettua omenaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • n. 9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 pientä punaista omenaa
  • rosmariinin lehtiä
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan nesteeseen. Lisää omenaraaste, öljy ja mausteet. Alusta nesteeseen sen verran jauhoja, että taikina on pehmeää, mutta ei löysää. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota peitettynä 1 tunti. 

2. Kaada taikina pöydälle, vaivaa sileäksi. Jaa taikina kahteen palaan ja muotoile leiviksi. Laita leivät leivinpaperin päälle pellille, peitä ja kohota noin 30 min. 

3. Leikkaa omenista hyvin ohuita viipaleita (mielellään mandoliinilla). Tee kohonneisiin leipiin sormella kuoppia. Valuta öljy leipien pinnalle. Lisää päälle omenaviipaleet, vedellä kostutetut rosmariinin neulaset ja sormisuolaa. 

4. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja anna jäähtyä ritilän päällä.

5. Tarjoa omenaleipä puolikovien tai kypsytettyjen juustojen, kuten comtén kanssa.

Katso myös: Omena-kinkkufocaccia

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenahiivaleipä

X