omenafoccacia
Reseptit

Omena-kinkku focaccia

Omena sopii suolaisiinkin leivonnaisiin, kuten esimerkiksi näiden herkullisten focaccialeipien kirpeäksi koristukseksi. Savukinkku tuo leipiin suolaisuutta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 7–8 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 2–3 rkl öljyä
  • 2 isoa omenaa
  • 70 g savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1.  Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy, alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota puolisen tuntia ja kaada se leivinpöydälle. Vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat ohuiksi soikeiksi leiviksi. Anna leipien kohota hetki leivinpaperin päällä.

2. Sivele leivät öljyllä, painele pintaa omenalohkoja ja rosmariininoksia. Tee kinkuista pieniä ruusukkeita ja paina ne kiinni leipiin. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

3. Paista focacciat 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Tarjoa leivät vastapaistettuina.

X