Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike
Omenan maku sopii hyvin yhteen rasvaisen kalan, kuten lohen kanssa. Kastike on tehty kuivasta siideristä ja kermasta. Mainio alkupala illalliselle.
Ainekset
- 4 isoa viipaletta graavilohta
Täyte
- 2 kirpeää omenaa
- 1 punasipuli
- 1 rkl voita
- 1 tl raastettua piparjuurta
- ripaus suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 dl kuivaa siideriä
- 1 rkl kalafondia
- 1 dl kuohukermaa
- tilkka sitruunamehua
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa omenat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita pari minuuttia, mausta seos piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
2. Tee reikämuotilla tai pienellä kahvikupilla neljä kekoa alkupalalautasille. Puolita lohiviipaleet pitkittäin ja kietaise aina kaksi pitkää viipaletta omenakeon ympärille.
3. Kuumenna siideri, kalafondi ja tilkka sitruunamehua kattilassa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Lisää alkupaloja lohesta:
Kotiliesi.fi: Limelohitartar
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous