Reseptit

Paahdettu palsternakkalevite

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g palsternakkaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl pehmeää maapähkinälevitettä (luomu)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sipaise leivällesi paahdettua palsternakkalevitettä ja leipäsi ei muuta kaipaakaan.

1. Kuori palsternakat ja leikkaa pituussuunnassa neljään osaan. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja kääntele ainekset sekaisin.

2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palsternakat täysin pehmenevät ja saavat hieman väriä.

3. Nosta lämpimät palsternakat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää joukkoon maapähkinälevite, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Aja tasaiseksi tahnaksi.

X