Reseptit

Paahdettu purjo ja valkosipulidippi

Paahdettu purjo tarjoillaan pikkusyötävänä valkosipulidippikastikkeen kera. Pehmeäksi kypsynyt purjosipuli maistuu sipulisen makealle ja sulaa suuhun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu purjo:

  • 8 nuorta notkeaa purjosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valkosipulidippi:

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu purjo ja valkosipulidippi tehdään helposti näin:

1.Pese ja kuivaa purjosipulit. Poista isoimmat ulkolehdet, jos niissä on multaa, muuten jätä ne vielä paikoilleen.

2. Lado purjot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja ripottele pinnoille suolaa. Paahda purjoja 220-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, niin että ne ovat pinnaltaan jo hyvin tummia.

3. Sekoita tässä välissä dipin ainekset keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin.

4. Ota purjot uunista ja jäähdytä hieman. Kuori tummien lehtien alta esille hehkeän vihreä pehmeä sipuli.

5. Dippaa paahdettuja purjoja valkosipulidippiin ja nauti.

VINKKI: Paahdetut purjosipulit voi valmistaa myös grillissä. Kääri purjot folioon ja aseta hiilloksen päälle. Kääntele välillä ja anna niiden tekeytyä ajan kanssa.

Katso myös: Fenkoli-purjo-perunakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Purjomuusi

X