Reseptit

Paahdettuja kasviksia ja tomaatti-kesäsipulisalsaa

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 Kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 10 vartta vihreää parsaa
  • 4 kevätsipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

salsa:

  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus chilijauhetta
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsa ja leikkaa fenkoli lohkoiksi. Leikkaa parsojen tyvestä pois 2–3 cm puiseva pala ja puolita varret. Paloittele kevätsipulit 3–4 cm pätkiksi.

2. Laita ainekset kulhoon ja kääntele joukkoon öljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri ja tuore timjami.

3. Paahda kasviksia kuumalla pannulla tai grillissä muutama minuutti tai niin, että ne saavat hieman väriä. Kasviksiin saa jäädä kuitenkin hyvin purutuntumaa.

4. Lohko kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipuli sekä valkosipuli. Sekoita salsan ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki.

5. Jaa hieman jäähtyneet kasvikset lautasille ja lusikoi päälle salsaa. Tarjoile hyvän leivän kera.

X