Reseptit

Paahdetut appelsiinit

Paahdetut appelsiinit maustetaan ihanasti rosmariinilla. Tässä helppo ja terveellinen herkku vaikkapa viikonloppubrunssille. Nauti appelsiinit greipin tapaan pikkulusikalla kovertamalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut appelsiinit

  • 4 appelsiinia
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 3 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

Paahdetut appelsiinit tehdään helposti näin:

1. Leikkaa appelsiinien molemmista päistä ohut viipale pois ja halkaise ne sitten keskeltä. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Hienonna rosmariini ja hiero se fariinisokerin kanssa sekaisin niin, että yrtin aromit irtoavat tehokkaasti sokeriin. Ripottele sokeri appelsiinipuolikkaiden pinnoille.

3. Kuumenna uunin grillivastukset ja paahda appelsiineja niiden alla 3–5 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä.

4. Jäähdytä paahdetut appelsiinit hieman ennen tarjoilua.

Katso myös: Uuniappelsiinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Karamellisoitu verigreippi

X