Reseptit

Paahdetut viikunat ja ilmakuivattu kinkku

Paahdetut viikunat ovat superihania! Paistaminen herättää viikunoissa makeuden ja nostaa esiin maukkaat aromit.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut viikunat

  • 6 kypsää viikunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g bufala mozzarellaa
  • n. 80 g ilmakuivattua kinkkua

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 rkl vadelmamehua (tai mustaherukkamehua)
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paahdetut viikunat ja ilmakuivattu kinkku tehdään helposti näin:

1. Puolita viikunat.

2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja paista viikunat kauniin ruskeiksi leikkuu pinnaltaan. Käännä ne ja anna vielä lämmitellä pannulla hetki. Nosta sivuun.

3. Revi lautasille mozzarella ja ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Nosta päälle paistetut viikunat.

4. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta annosten päälle. Tarjoa paahdetut viikunat ja ilmakuivattu kinkku heti.

Katso myös: Antipastosalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta

X