Paella
Reseptit

Paella

Paella on lähtöisien Valenciasta. Se on varmasti Espanjan tunnetuin yhden pannun ruoka. Paellaan sopivat kaikenlaiset vedenelävät. Tämä paella saa makunsa katkaravuista, simpukoista ja mustekaloista.
Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paella

  • 400 g isoja katkarapuja kuorineen
  • 500 g sisisimpukoita kuorineen (purkillinen säilöttyjä)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 300 g paellariisiä, kuten Goya (myös risottoriisi on ok)
  • 1 l katkarapulientä (tai vaikka kanalientä)
  • 250 g pieniä mustekaloja tai mustekalarenkaita
  • 1 kpl punainen paprika
  • 0.2 g sahramia

Valmistusohje

Paella valmistuu näin:

Kuori katkaravut paellaa varten ja ota myös kuoret talteen.

Jätä muutama katkarapu kokonaiseksi.

Paahda kuoria öljyssä kattilan pohjalla ja kaada päälle vettä. Keitä vartin ja siivilöi.

Laita sinisimpukat toiseen kattilaan valkoviinin kera. Keitä viitisen minuuttia kunnes simpukat aukeavat.

Siivilöi simpukat liemestä ja yhdistä keittoviini katkarapuliemeen. Paella vaatii nestettä ja katkarapujen sekä simpukoiden kuorista saat keitinliemeen ihanan maun.

Kaada oliiviöljyä laakeaan pannuun. Kuumenna reilusti ja lisää riisi. Kuullota nopeasti ja kaada keittolientä. Anna kiehua ja lisää tomaattimurska.

Lisää nestettä keittämisen ajan niin, että riisi on koko ajan nesteessä.

Kun paella alkaa olla kypsää, lisää keiton loppuvaiheessa paellapannuun silputtu paprika, mustekalat ja sahrami. Kun riisi on kypsää, lisää simpukat ja katkaravut. Koristele paellapannu  muutamalla kokonaisella katkaravulla.

Pidä paella hetki kannen alla, jotta simpukat ja katkaravut lämpenevät. Muista, että paellan riisin ei pidä olla kermamaista kuten risoton, vaan melko irtonaista.

Paellapannuun voi myös lisätä muita aineksia makunsa mukaan.

Katso myös:  Tomaattinen kala-katkarapupata kaavitaan viimeistä pisaraa myöten

Katso myös Kotiliesi.fi:  Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X