20.4.2012

Paella

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g isoja katkarapuja kuorineen
500 g sisisimpukoita kuorineen (purkillinen säilöttyjä)
2 dl valkoviiniä
1 prk tomaattimurskaa
300 g paellariisiä, kuten Goya (myös risottoriisi on ok)
1 l katkarapulientä (tai vaikka kanalientä)
250 g pieniä mustekaloja tai mustekalarenkaita
1 kpl punainen paprika
0.2 g sahramia

Valmistusohje

Kuori katkaravut ja ota myös kuoret talteen.

Jätä muutama katkarapu kokonaiseksi.

Paahda kuoria öljyssä kattilan pohjalla ja kaada päälle vettä. Keitä vartin ja siivilöi.

Laita sinisimpukat toiseen kattilaan valkoviinin kera. Keitä viitisen minuuttia kunnes simpukat aukeavat.

Siivilöi simpukat liemestä ja yhdistä keittoviini katkarapuliemeen.

Kaada oliiviöljyä laakeaan pannuun. Kuumenna reilusti ja lisää riisi. Kuullota nopeasti ja kaada keittolientä. Anna kiehua ja lisää tomaattimurska.

Lisää nestettä keittämisen ajan niin, että riisi on koko ajan nesteessä.

Lisää keiton loppuvaiheessa silputtu paprika, mustekalat ja sahrami. Kun riisi on kypsää, lisää simpukat ja katkaravut. Laita päälle muutama kokonainen katkarapu ”koristeeksi”.

Pidä hetki kannen alla, jotta simpukat ja katkaravut lämpenevät. Muista, että paellan riisin ei pidä olla kermaista kuten risotto, vaan melko irtonaista.

Paellaan voi myös lisätä muita aineksia makunsa mukaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi