Reseptit

Pähkinähentuset

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kylmää voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • tilkka Kylmää vettä

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g pähkinöitä ja manteleita

Valmistusohje

1. Nypi paloiteltu voi ja vehnäjauho- tomusokeriseos murumaiseksi seokseksi. Voit myös käyttää monitoimikonetta. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista, jotta pohjasta tulee murea. Anna taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa ja painele se sitten ohueksi kerrokseksi pieniin metallivuokiin. Anna jähmettyä viileässä ja kypsennä pohjat 200-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne sitten vuoista.

2. Mittaa täytettä varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja keitä seos sakeaksi välillä sekoitellen. Lisää voi ja vaniljasokeri. Rouhi pähkinät karkeasti ja lisää kinuskiin. Anna seoksen jäähtyä hetki ja jaa se sitten pohjien päälle. Tarjoile pähkinähentuset vaniljajäätelön kanssa.

X