Reseptit

Paistettua siikaa ja bataattipyreetä

Paistettujen kalafileiden kanssa voi tarjota makeahkoa bataattipyreetä, joka täydentää suolaista kalaa loistavasti. Hyvä vinkki viikonlopun ruokapöytään!

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 suomustettua nahallista siikafileetä
  • paistamiseen voita
  • suolaa
  • pippuria

Limetti-voikastike:

  • 2 dl kuivaa valkoviiniä (mielellään sauvignon blanc)
  • 3 dl hyvää kalalientä
  • limetin mehua ja kuorta
  • tilkka kermaa
  • hiukan hunajaa
  • pippuria
  • 40 g kylmää suolatonta voita paloina

Maa-artisokka-bataattipyree:

  • 200 g bataattia
  • 200 g maa-artisokkia
  • 200 g jauhoisia perunoita
  • 0.5 dl kermaa
  • nokare voita
  • tilkka hunajaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa kalafileiden nahkapuolelle terävällä veitsellä muutama viilto. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Paista kalat juuri ennen tarjoilua voissa. Paista ensin nahkapuoli kauniin ruskeaksi.

Käännä ja paista lihapuolta hetki. Keitä viiniä ja kalalientä kokoon niin, että jäljellä on kolmasosa. Lisää maun mukaan limettiä ja tilkka kermaa. Mausta hunajalla ja pippurilla. Vatkaa kylmä voi paloina kastikkeen joukkoon. Tarkista suola.

Pyree: Kuori ja paloittele bataatti, maa-artisokat ja perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois. Lisää juuresten joukkoon kerma ja voi ja soseuta. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
Ohje: Helmi Catering

X