
Paistetut muikut
Paistetut muikut on klassikko. Tässä ohjeessa lisänä tarjotaan maukasta pinaattipaistosta.
Ainekset
Paistetut muikut
- 500 g puhdistettuja muikkuja (tai silakoita)
- suolaa
- mustapippuria
- 2-3 rkl voita
Pinaattipaistos
- 2 rkl voita
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 160 g tuoretta babypinaattia
- 2 rkl dijonin sinappia (karkeaa)
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paistetut muikut tehdään helposti näin:
1. Huuhtele muikut ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista muikut kullan ruskeiksi.
3. Kuumenna toisella pannulla voi pinaattia varten. Lisää sipuli ja kuullota pehmeäksi. Kääntele nopeasti joukkoon pinaatti ja sinappi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Lusikoi muhennettu pinaatti tarjoiluvadille ja nostele päälle paistetut muikut. Tarjoa heti.
Katso myös: Silakka ja muikku maailman malliin
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakalenteri auttaa sesongin kalojen valinnassa – kokeile talvella muikkuja, keväällä ahvenia ja syksyllä haukea
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous