Reseptit

Paistetut muikut

Paistetut muikut on klassikko. Tässä ohjeessa lisänä tarjotaan maukasta pinaattipaistosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut muikut

  • 500 g puhdistettuja muikkuja (tai silakoita)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2-3 rkl voita

Pinaattipaistos

  • 2 rkl voita
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 160 g tuoretta babypinaattia
  • 2 rkl dijonin sinappia (karkeaa)
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paistetut muikut tehdään helposti näin:

1. Huuhtele muikut ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna voi paistinpan­nulla ja paista muikut kullan­ ruskeiksi.

3. Kuumenna toisella pannulla voi pinaattia varten. Lisää sipuli ja kuullota pehmeäksi. Kääntele nopeasti joukkoon pinaatti ja sinappi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

4. Lusikoi muhennettu pinaat­ti tarjoiluvadille ja nostele päälle paistetut muikut. Tarjoa heti.

Katso myös: Silakka ja muikku maailman malliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakalenteri auttaa sesongin kalojen valinnassa – kokeile talvella muikkuja, keväällä ahvenia ja syksyllä haukea

X