Reseptit

Pakastemansikat Romanovin tapaan

27.1.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g pakastemansikoita
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
1 appelsiinin mehu
3 rkl sokeria
1 rkl sitruslikööriä

Lisäksi:

1 dl rahkaa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Pakastemansikat Romanovin tapaan tarjotaan pienten, ohuiden blinien tai vaikkapa syrnikkien ja rahka-kermavaahdon kanssa blini-illan jälkiruokaherkkuna.

Pane mansikat kohmeisina kuoriraasteella, sokerilla ja liköörillä maustettuun appelsiinimehuun. Anna mansikoiden maustua liemessä jonkin aikaa, mutta älä päästä niitä sulamaan täysin pehmeiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Kääntele sekaan rahka.

Katso myös:

Makeat lettucannelonit
Mysliletut hunajaiset jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera

Kotiliesi.fi: Lämmin mansikkakeitto

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *