Pannacotta-marjatorttu
Pannacotta-marjatorttu on kesäleivonnainen, jossa on pehmeä liivatteella hyydytetty jogurttitäyte, rapea muropohja ja roppakaupalla raikkaita marjoja.
Ainekset
Pohja:
- 1 pkt pakastemurotaikinaa
- 2-3 dl kuivaa riisiä
- 1 pala leivinpaperina
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 4 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 3 dl maustamatonta paksua jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
Viimeistelyyn:
- 300 g tuoreita marjoja
Valmistusohje
Pannacotta-marjatorttu leivotaan näin:
1. Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele päälle toinen leivinpaperi ja kaada siihen riisit, jotta taikina ei nouse tai valu uunissa. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Poista riisit ja leivinpaperi. Jäähdytä, mutta älä irrota pohjaa vuoasta.
2. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.
3. Mittaa kattilaan maito ja sokerit. Kuumenna kevyesti vispilöiden. Anna kiehua n. 1 minuutti ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hetki.
4. Sekoita joukkoon ensin liivatteet ja sitten nopeasti vielä jogurtti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste.
5. Kaada täyte murotaikinapohjan päälle ja anna pannacotta-marjatortun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
6. Koristele pannacotta-marjatortun pinta marjoilla juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Marjatorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Marjapiirakka maistuu koko kesän
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous