Reseptit

Pannacotta-marjatorttu

Pannacotta-marjatorttu on kesäleivonnainen, jossa on pehmeä liivatteella hyydytetty jogurttitäyte, rapea muropohja ja roppakaupalla raikkaita marjoja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt pakastemurotaikinaa
  • 2-3 dl kuivaa riisiä
  • 1 pala leivinpaperina

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 4 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl maustamatonta paksua jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Viimeistelyyn:

  • 300 g tuoreita marjoja

Valmistusohje

Pannacotta-marjatorttu leivotaan näin:

1. Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele päälle toinen leivinpaperi ja kaada siihen riisit, jotta taikina ei nouse tai valu uunissa. Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Poista riisit ja leivinpaperi. Jäähdytä, mutta älä irrota pohjaa vuoasta.

2. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.

3. Mittaa kattilaan maito ja sokerit. Kuumenna kevyesti vispilöiden. Anna kiehua n. 1 minuutti ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hetki.

4. Sekoita joukkoon ensin liivatteet ja sitten nopeasti vielä jogurtti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste.

5. Kaada täyte murotaikinapohjan päälle ja anna pannacotta-marjatortun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

6. Koristele pannacotta-marjatortun pinta marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Marjatorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Marjapiirakka maistuu koko kesän

X