Reseptit

Pannuleipä

Pannuleipä on helppotekoinen väli- tai iltapala. Siihen sopivat niin hiivaleipä-, vehnä- kuin grahamjauhotkin. Pellavansiemenet ja kauralese tuovat mukaan terveellistä kuitua.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 l piimää
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl korianteria
  • 0.5 dl pellavansiemeniä
  • 3 dl kauralesettä
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja (tai 2 dl graham- ja 2 dl vehnäjauhoja)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl rypsiöljyä voiteluun

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään, hienonna korianteri, lisää kaikki ainekset ja alusta löysähkö taikina.

2. Kohota peitettynä puolisen tuntia ja kaada öljytyn leivinpaperin päälle uunipannulle.

3. Kohota vielä puoli tuntia, tee ristikkoviillot 20 palaan ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

230 kJ (50 kcal) 1 pala

X