Reseptit

Pannuleivät

Valurautapannulla paistetut litteät pannuleivät tarjotaan keitettyjen punajuurien ja jogurttikastikkeen kanssa. Lisämakua leivät saavat seesami-chiliöljyssä maustuneesta valkosipulirouheesta. Leivät voi kypsentää myös grillissä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuritäyte

  • 1 nippu punajuuria

Pannuleivät

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n.5 dl vehnäjauhoja

Kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl yrttisilppua (esim. persiljaa, korianteria, basilikaa)

Lisäksi

  • 1/2 prk (à 115 g) valkosipulia seesami- chiliöljyssä (Pirkka parhaat)

Valmistusohje

Pannuleivät tehdään helposti näin:

1. Pese punajuuret ja keitä ne napakan kypsiksi. Kuori ja lohko punajuuret.

2. Sekoita hiiva, suola ja öljy reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Anna kohota 30 minuuttia.

3. Sekoita sitruunamehu, hunaja, suola ja yrttisilppu jogurttiin. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

4. Kumoa leipätaikina pöydälle, pyöritä tangoksi ja leikkaa viiteen palaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli yksi taikinapallo kerrallaan soikeaksi ohueksi leiväksi. Paista leivät kuivalla, kuumalla valurautapannulla ruskeiksi molemmin puolin. Kun pannu kuumenee, laske lieden lämpöä. Kääri leivät puhtaaseen liinaan ja folioon.

5. Tarjoa pannuleivät lämpiminä punajuurilohkojen, jogurttikastikkeen ja seesami-chiliöljyn kanssa.

Katso myös: Sämpylät ilman hiivaa, nopeat pannurieskat ja 4 muuta nopeaa leipäohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Perunarieska – leivo helpot rieskat tuoreen leivän himoon

X