Reseptit

Pannupitaleivät

Helpot ja nopeat paahtuvat pannulla. Pannupitaleivät täydentävät kreikkalaisen aterian ja sopivat pikkunälkään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannupitaleivät

  • 3 1/2 dl lämmintä vettä
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 500 g (n. 8 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Pannupitaleivät leivotaan helposti näin:

1. Kaada lämmin (n. 42 C) vesi kulhoon. Lisää kuivahiiva sekä sokeri. Anna seistä 10 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.

2. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikina kimmoisaksi joko käsin tai koneella. Sipaise taikinan pintaan öljyä, peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

3. Kumoa taikina leivinpöydälle, pyörittele tangoksi ja jaa tanko kuuteen palaan. Pyörittele palat pyöreiksi palloiksi ja anna seistä liinan alla noin 15 minuuttia.

4. Muotoile taikinapallot mieluiten käsin litteiksi, halkai- sijaltaan n. 20 cm:n kokoisiksi leiviksi. Kuumenna valurautapannu ja paista leipiä kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu täplikkääksi. Laita pannupitaleivät paistamisen jälkeen pyyheliinan sisään odottamaan tarjoamista.

Katso myös: Pannuleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteenittomat pitaleivät

X