Reseptit

Pannusämpylät

Pannusämpylät saavat makua valkosipuli-persiljavoista. Gluteenittoman taikinan joukkoon sekoitettu psyllium tekee sämpylöiden rakenteesta kuohkean ja mehevän. Nämä sämpylät maistuvat parhaimmilta vastapaistettuina esimerkiksi ruokaisan salaatin lisukkeena.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Sara Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannusämpylät

  • 2 kananmunaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valkosipuli-persiljavoi

  • 25 g pehmeää voita
  • 3-4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä

vuoan voiteluun

  • öljyä

Valmistusohje

Pannusämpylät leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kananmunat ja tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita keskenään jauhoseos, psyllium, leivinjauhe ja suola ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Sekoita valkosipulivoin ainekset keskenään. Voitele pienen valurautapannun tai pienen uunivuoan pohja öljyllä.

4. Pyörittele taikinasta neljä sämpylää ja nosta ne vieri viereen pannulle tai vuokaan. Paina sämpylöiden päälle ja väleihin valkosipulivoita. Kypsennä pannusämpylät uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Katso myös: Yrtti-valkosipulisämpylät

Katso myös Kotiliesi.fi: Vuohenjuustotomaattibriossit

X